20.03.2016

Posted: Maret 20, 2016 in Uncategorized

Kowe kuli pabrik? Usia dibawah 25 tahun ? LAJANG? sadar opo ora ? Kowe ki lho istimewa . Bocah bocah sakbarakanmu podo kuliah, kowe kerjo. Kanca2mu sek njaluk duwet neng wong tuane. Kowe wis iso ngekek.i. bolo bolomu tuku motor sampe ngedol sawah, kowe iso tuku dewe, malah iso nukokne sawah wing tuamu. Bocah2 sak umuranmu dolan ngalor ngidul goncengan karo pacare orasah meri, wong duit isih njaluk we kok. Tabunganmu wis mlumpuk piro? 10jt, 30jt, 50jt ?? Konco koncomu seng neng omah opo ndue koyo ngono kuwi? Ora dihargai uwong mergo koe buruh pabrik yo mbok ben rausah diurusi, wong nyacat kui tandane wong iri, pengen koyo awakmu tapi gengsi. Piye ora ISTIMEWA jal? Kowe isih enom, ngrelakne masa mudamu kanggo kerjo buruh neng kuthone uwong, mendhem kepengenanmu kanggo sekolah, merantau golek duwit gen ora nyusahne wong tuwo. Pelajaran uripmu kui luwih kandel timbang sing sekolah, tahan banting, pinter syukur. Pokoke jempol kanggo kowe kowe kui. Konco konco sik merantau monggo awake dewe sinau urip luwih okeh syukur lan kerjone sik tenanan. Aku yakin masa depane awake dewe kui luwih joss katimbang bocah bocah liyane. Konco konco nek ono rejeki ojo lali disisihne kanggo sangu mengko nek mati. Bocah rantauan kui ora tau sambat, angger loro yo dirasakne lan berusaha kepiye carane gen ora loro. Perjuanganmu kui luar biasa.

Salam kanggo bocah bocah rantau.

Mandha A

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s